Personen
bakom fotona

Ofta får vi frågan om vem det är som fotograferar restaurangen, maten och personalen. Svaret är Robin Lundin. Förutom vanliga kameror jobbar han en del med drönare – se mer av hans arbete på www.robinlundin.com 

Hur är det att fota på Lipp?
R – Det är alltid roligt, det bidrar personalen till. Man känner sig alltid välkommen av alla goa människor.

Och rent fototekniskt?
R – Det är relativt tacksamt att fota överlag då personal och motiv faller sig naturligt då det är en fin atmosfär. På uteserveringen kan det bli en utmaning med ljuset beroende på hur solen ligger – och på insidan blir utmaningen att fotona lätt blir röda i tonen och mörka, då jag inte använder blixt.

Men du jobbar även en del med film, vad är du bäst på? Och vilket är ditt drömjobb?
R – 
Det är fotografering jag är bäst på, men gör även en hel del film med hjälp av drönare. Senaste halvåret har jag varit både i Brasilien och Färöarna och filmat med drönare, då fick jag nypa mig i armen – overkligt att få uppleva sådana platser och natur i sitt arbete. Blir väldigt rik på intryck och upplevelser. Dessa typ av jobb är mitt drömjobb. Man hamnar även i en kreativ process tillsammans för att nå gemensamt mål. Det gillar jag.

På tal om utomlands – var hade du senast en riktig hotellupplevelse?
R – W Barcelona, dom som varit där förstår. En annan hotellupplevelse utanför det vanliga var i Medellín uppe i bergen, i ett oroligt område tidigare präglat av guerillan. Det var skottlossning utanför under en av nätterna och själva duschstrålen kom från ett hål i väggen med svinkallt vatten, haha.

robinlundin.com
Robin