Frågor och svar om Corona

Viruset alltså.

Senast uppdaterad: 27 mars, kl 21:00


Har ni öppet? är en fråga vi får från många av er och svaret är JA!
Våra dörrar står öppna, men vi följer noga utvecklingen i realtid och tar myndigheternas rekommendationer på största allvar.

På den här sidan hittar du uppdaterad information och svar på de vanligaste frågorna vi får från er just nu.

Hygien
Allmänna sammankomster
Restaurang
Av / Ombokning

Hygien

Så. Vad gör ni för att minska smittspridning?
Våra gästers och personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Vi beslutade tidigt att införa utökade rutiner för städning av samtliga miljöer. Alla ytor såsom våtutrymmen, dörrhandtag, möbler, terminaler etc. tvättas med desinfektionsmedel återkommande varje dag.

Handsprit finns tillgängligt i alla våra miljöer och används regelbundet av samtlig personal, såväl som av gäster. Framförallt är vi extremt noga med våra medarbetares hälsa och att de inte kommer till jobbet om de visar några tecken på sjukdom.

På samma sätt som vi tar vårt ansvar på plats ber vi dig som gäst att ta ditt ansvar genom att:

 • Vänta med att besöka oss minst två veckor efter hemresa om du har rest till ett riskområde. Uppdaterad lista på riskområden finner du hos Folkhälsomyndigheten.
 • Inte besöka oss om du varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Coronavirus, Covid-19.
 • Stanna hemma om du är sjuk med allmän sjukdomskänsla, hosta, feber eller förkylning.

Yes, jag är med! Har ni några andra allmänna råd?
Vi har alla ett ansvar att hjälpas åt i kampen mot smittspridningen:

 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Använd handsprit som komplement.
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun
 • Undvik att hälsa genom att ta i hand
 • Undvik större folksamlingar
 • Stanna hemma om du är sjuk
 • Hosta och nys alltid i armvecket eller i en pappersnäsduk

Tillsammans kan vi se till att behålla en säker miljö som vi alla kan fortsätta njuta av.

Allmänna sammankomster

Med anledning av Regeringens senaste, och viktiga direktiv (200327) kring förbud mot allmänna sammankomster på över 50 personer, förstår vi att du som gäst undrar vad som gäller för oss på Brasserie Lipp och om vi kommer hålla öppet framöver och svaret är ja. Här nedan förklarar vi varför.

Vad menar man egentligen med allmänna sammankomster?
En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Kan en restaurang räknas som en allmän sammankomst?
Nej. En restaurang omfattas istället av de trängselregler (se Folkhälsomyndighetens direktiv här) som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla mer avstånd till varandra, duka luftigare och att inte att det ska bli köer runt barer och bufféer. Vi har sedan i onsdags (200325), när de nya direktiven kom, justerat just detta. Och det faktum att nu mycket färre gäster är hos oss gör att vi välkomnar dig till en lugn och luftig upplevelse.

Restaurang

Magen kurrar! Är det safe att äta på er restaurang?
Även, och kanske särskilt i dessa tider, så behöver vi alla få i oss bra mat. Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens senaste föreskrifter gällande att säkerställa att våra gäster kan hålla avstånd mellan varandra. Med det sagt, så förstår vi om du känner en viss oro över att äta ute.

Vi har tagit flera åtgärder för att minska risken för smittspridning, och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av ditt besök hos oss.

Okej, vad bra! Vad betyder det i praktiken?

 • Vi har minskat antalet bord i våra restauranger, både inomhus och på uteserveringarna. Det innebär att att det blir lite luftigare! Vi har handsprit tillgängligt på flera ställen i restaurangen som används regelbundet av vår personal, och vi uppmanar dig som gäst att göra det samma.
 • Vi har bannat allt som har med buffé att göra och för lunch och middag erbjuder vi istället á la carte.
 • Vi serverar endast mat till bordet eller i form av take away enligt Folkhälsomyndighetens senaste direktiv, för att begränsa antalet gäster i vissa områden och därmed också minska risk för smittspridning .
 • Våra utökade rutiner för städning av offentliga utrymmen innefattar självklart också alla ytor på vår restaurang.

Har ni take away?
Självklart!

Barservering är ju faktiskt förbjuden nu. Hur gör ni då?
Vi serverar allt vad ni vill ha vad det gäller dryck och mat, till bordet. Vill ni beställa take away-mat, så ordnar vi givetvis detta med.

70+

Jag är 70+ och vill besöka er! Är det okej?
Vi tror starkt på att ålder bara är en siffra, men i just denna situation står vi bakom Folkhälsomyndigheten till hundra procent. Därför så rekommenderar vi dig som är 70 år och mer att vänta lite med att besöka oss. Detta för att vi har ett ansvar att göra allt vi kan för att minska smittspridning och måna om de som är (lite) äldre.

Får jag som 70+ besöka er lite längre fram istället?
Väldigt gärna! Vi längtar efter att rå om dig lite extra och ser gärna att du kommer till oss lite längre fram, när det är tryggt och säkert för dig att hänga hos oss.

Kontakta oss (och ha lite extra tålamod!)
Mail: hovmastare@brasserielipp.com
Telefon: 031 – 10 58 30
Det är många som vill kontaktar oss just nu och vi hoppas att du har förståelse för att det kan ta lite längre tid för oss att återkomma till dig!