Boka bord

Björn
Åstrand

Resan på Lipp började redan 1990

Brasserie Lipp har minst sagt blivit en lunchinstitution i Göteborg efter många år av välbesökta luncher. Vad få vet är att det finns en person som varit en stor del av dessa hela vägen – Björn Åstrand. Resan på Lipp började imponerande nog redan 1990 och med snart en miljon luncher lagade är han definitivt en av Sveriges mest erfarna lunchkockar.

Björn menar att inspirationen kommer från alla håll och kanter – det gäller att leva i det. Det roligaste med jobbet är få friheten att skriva menyerna och använda riktigt bra råvaror, ofta producerat i närheten med riktigt hög kvalitet. Det höjer både stimulansen och kreativiteten!
Den breda kunskapen kommer bland annat från alla duktiga kollegor i köket på Lipp, både nu och genom åren. Det gäller att ständigt vara nyfiken och lära sig och inspireras av andra, man slutar aldrig utvecklas.

Vad kan vi se mer av framöver?
Vårt vegetariska inslag har blivit väldigt populärt, fler människor väljer att äta mer vegetariskt och det är väldigt roligt att kunna erbjuda en dagens vegetariska varje dag. Den är det ofta vår köksmästare Myrthe som skapar, hon gör det väldigt bra och inspirerar både gäster och kollegor.

KÖKETS
ÖPPETTIDER

Lunch

Måndag – Fredag 11.30-14.30

Lördagslunch

Lördag 12.00-16.00

Middag

Måndag – lördag från 17.00

Boka
bord

Brasserie Lipp är en kontantfri restaurang.