Ärliga svar från
Robin och Maria

Förhoppningsvis har du träffat dessa två Lipp-kollegor. Dom spenderar mesta delen av sin tid på restaurang, både i arbetet och privat. Lär känna Robin och Maria – vad gör dom en ledig lördag? Vad föredrar dom i glaset för tillfället? Vad är ett no-no att göra som gäst? Kanske har dom något litet tips att dela med sig av…

Om ni är lediga en lördag, vad gör ni då? Några tips?
M –
Jag börjar på gymet, sedan brunch. Gärna den magiska löjromspizzan på Bellora, den måste testas om man inte gjort det. Därefter hänger jag med vänner och dricker bubbel. Det kan sluta sent.
R – Jag gillar inte att planera utan tar det spontant. Men det blir i alla fall shopping, därefter äter jag lunch på Atelier, längst upp på Hotel Pigalle.

Och om ni har hela helgen ledig?
M – 
Då drar jag på äventyr, härnäst står Berlin på listan.
R – … och jag hänger med!

Vad blir vi extra glada av när gäster gör?
M – 
När gäster utstrålar glädje, det ger energi.
R – Precis, mycket skratt, det blir så mycket roligare då.

Berätta om en rolig situation som uppstått under ett arbetspass en gång.
R – Behöver låna denna historian som hände en kompis till mig. Hon var lite stressad och skulle servera lutfisk, men det gick lite snabbt i svängarna och vips så låg den i knät på gästen. Det blev lite konstig stämning efter.

Hur väljer man ett vin som okunnig?
M –
Fråga! Är du ute efter något speciellt så försök förklara vad du tycker om. Var sedan ärlig med hur det matchade dina förväntningar, du skall vara nöjd. Tänk på att alla har olika smak, det finns inget rätt eller fel.
R – Precis, ingen tycker att man är pinsam som okunnig om man säger till.

Vad har ni i glaset för tillfället?
M – Pinot noir från Oregon.
R – Själv är jag beroende av Nocco Carnival, haha.

Det bästa med erat jobb?
M – Alla härliga människor omkring mig, både kollegor och gäster. Samt all mat och dryck, det är en stor passion.

Vad kan vi se mer av framöver i restaurangvärlden?
M –
Jag tror på raw- och healthy food med mycket smak samt asiatiska inslag. Sharingtrenden kommer att fortsätta och maten på tallriken blir en större del av samtalsämnet vid bordet.
R – Mer närodlad grön mat. Och sharing, som Maria säger, det är både nutid och framtid.

Vad skulle ni helst göra, bara dricka stor stark när du är på restaurang för resten av era liv eller aldrig resa utanför Göteborg igen?
R –
Gillar öl, älskar att resa, inga problem.
M –
Enkelt, det blir stor stark för resten av mitt liv!

Robins tips – lördagslunch på Atelier
Marias tips – upplev Belloras pizzor